It is currently Mon Jun 01, 2020 3:29 am


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Fri Jan 23, 2009 12:18 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 13, 2008 11:26 am
Posts: 817
Location: Finland
Babuu wrote:
I know people use MS loopback interface how did they use it?

Regards

Hashil


There is HOWTO about it:
http://www.gns3.net/phpBB/topic20.html



_________________
Br,
Kaage
Image Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Tue Jan 27, 2009 9:05 am 
I had the same problem at the begining.
Then I turned off the firewall and also changed the network. I used 10.10.2.1 as router id
and 10.10.2.2 for loopback adapter.
Worked perfectly fine after that.
Surprisingly I was able to use the same subnet of 192.168.3.1 which I used before taking the above actions.

Babbu you can also try using the 192.168.2.1. address as your subnet.
Because if you have a cisco router to connect to the internet then probably that could create some clash. As cisco routers use the 192.168.1.0 subnet with 168.1.1 as the router ip.

Hope it helps.


Top
  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Tue Feb 10, 2009 11:36 am 
Me also facing same problem. I took all steps according to video, but its not working.... Plz help someone..


Top
  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Tue Feb 10, 2009 11:48 am 
My topology:- Router ---> Switch ----> Cloud

IP Add on router: 192.168.100.100 /24
IP on PC's Loopback Interface : 192.168.100.99/24
Gateway : 192.168.100.100

Still not pinging.

I think there is no issue of series of IP address. Neither there is some role of Router ID...


Regards
Nadeem


Top
  
 
 Post subject: (Solution) i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Tue Feb 10, 2009 1:29 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 04, 2008 11:57 am
Posts: 75
Guy the solution of this is go to control panel-security centre- turn off firewall or go to interface and allow icmp.
Some times you can switch off firewall and still you can't ping so most is to allow icmp in interface through firewall in security centre.


Regards

Babuu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 3:21 am 
Its not working.

Firewall was already turned off moreover I went to the advance configuration of loopback and allow all ICMP messages.

Still not working.


Regards
Nadeem


Top
  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 6:37 am 
Offline

Joined: Thu Dec 04, 2008 11:57 am
Posts: 75
what operating system are you using?
are you sure your using the same interface in cloud?
and in pc u give ip manually?

Last click on interface at firewall and allow icmp through there.
if u confuse interface go to the network place and turn the rest of interface of expert the loopback so that when u go to cloud u see only one interface.

Regards

Babuu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 6:42 am 
I m using WinXP and I have only 1 loopback interface and 1 physical interface. I am selecting microsoft loopback adaptor in cloud configuration. Moreover I had added my physical interface and give the IP. It was also not working.


Regards
Nadeem


Top
  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 1:46 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 04, 2008 11:57 am
Posts: 75
ok Naddem

can u ping router interface from pc command line?
there two issue here is whether the router interface is shutdown or u connect wrong interface to the switch.
if above is correct the take out the switch and connect router->cloud
And make sure u select correct and interface to cloud.

But i am going to work with your topology more and see if there must be more configuration.

Regards

Babuu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: i cant ping my loopback interface from my router.
PostPosted: Thu Feb 12, 2009 3:40 am 
Thanks Babuu for your coperation. But the problem I found is with my PC. I did same configuration on another PC. Its working fine.

I found some viruses in my PC and I am formatting it. Will update you on the status.

Regards
Nadeem




Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO