It is currently Thu Oct 29, 2020 8:12 am


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Thu Jan 26, 2012 1:13 am 
Offline

Joined: Wed Jan 04, 2012 1:09 pm
Posts: 6
Hello Maxim,

Many Thanks Maxim for your posts, It was wrong in configuring the qemu options and kernel options. Now I am able to run in Win 7 32 bit also and working now. only CPU usage it reaching 75%...

Thanks




Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Fri Feb 03, 2012 4:12 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 03, 2012 4:03 pm
Posts: 2
Can someone help me please?

I have no idea how to use the repack or unpacker to create the three files. I am looking to use this in GNS3 VBE on a Windows 7 x64 machine.

If someone is willing to give me a step by step guide or even give me the files I would gladly accept them :)

I have an FTP server available if rapidshare or some other site is not available.

Please help


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Wed Feb 15, 2012 11:05 am 
Offline

Joined: Wed Feb 15, 2012 10:41 am
Posts: 4
you can follow this post to get ASA up and running in Windows

http://www.xerunetworks.com/2012/02/cis ... 4-on-gns3/

_________________
malikyounas
http://www.xerunetworks.com


Last edited by malikyounas on Fri Mar 23, 2012 11:28 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Wed Feb 22, 2012 3:56 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 03, 2012 4:03 pm
Posts: 2
Thank you so much!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Wed Mar 07, 2012 11:43 am 
Offline

Joined: Wed Feb 15, 2012 10:41 am
Posts: 4
Or you can follow this post which has the same steps to get ASA up and running in Windows

http://www.xerunetworks.com/2012/02/cis ... 4-on-gns3/

For ASA with ASDM use following

http://www.xerunetworks.com/2012/03/asa ... tep-guide/

_________________
malikyounas
http://www.xerunetworks.com


Last edited by malikyounas on Wed Mar 14, 2012 11:53 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Thu Mar 08, 2012 11:24 am 
Offline

Joined: Wed Mar 07, 2012 8:57 pm
Posts: 2
Hi,

I've been following the above instructions to get an ASA image working.

As soon as I place the ASA icon in the project I get a "Dynamips error : connection lost".

Using debug 3 in the Dynamips console I see everything seems to work fine
i.e I get DEBUG: returned -> ['100-xxxxxxxx'] which means ok (?)

for the qemu setattr commands until

DEBUG: sending to qemuwrapper at 127.0.0.10525 -> qemu set ASA1 kernel_cmdline "-append ide_generic.probe_mask=0x01 idle_core.chs=0.0:980,16,32 auto nousb console=ttyS0,9600 bigphysarea=65536

DEBUG:sending to qemuwrapper at 127.0.0.1:10525 -> qemu delete ASA1


Please could anyone point out my mistake ?


I using GNS3 0.8.2-beta2 on Windows XP SP3.

btw, I've managed to get c7200 & c3600 images working fine.


Many Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Wed Mar 14, 2012 12:00 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 15, 2012 10:41 am
Posts: 4
I would doubt the installation, I think your server is crashing as you are trying to use ASA...give a try to fresh GNS3 install plus instructions on the post above

_________________
malikyounas
http://www.xerunetworks.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Wed Mar 21, 2012 2:44 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 07, 2012 8:57 pm
Posts: 2
Just to let people know that I've managed this ASA image working now.

I unistalled GNS3 0.8.2 beta, rebooted and installed the full 0.8.2 release.

Many Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 8:20 am 
Offline

Joined: Sun Mar 04, 2012 3:21 pm
Posts: 7
Jeff Green wrote:
Just to let people know that I've managed this ASA image working now.

I unistalled GNS3 0.8.2 beta, rebooted and installed the full 0.8.2 release.

Many Thanks


congrats !

But had you been able to have it working with option (qemuwrapper_default)
"ide1=noprobe hda=980,16,32"

or you are "obliged" to use option (dmz_original_used)
" ide_generic.probe_mask=0x01 ide_core.chs=0.0:980,16,32" ?

and btw have you any success with asa831-k8 ? or still stucked by generic security verification ? (rebooting continuously)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA 8.4(2) on QEMU from 7200emu.hacki.at
PostPosted: Sat Sep 29, 2012 10:40 am 
Offline

Joined: Fri Sep 28, 2012 3:26 pm
Posts: 2
I've been looking at a lot of blogs about this version of ASA running on GNS3 (and I've tried to get it running myself) and all I see are contradicting statements from all sorts of people.

Some say yes it works fine.
Some say they have all sorts of errors trying to get it to start.
Others can get it to start but then it does not work properly, e.g. interface links not working.

I myself tried and failed to get it to work on WindowXP but managed to get it to start on Windows 7.
However one instance refused to startup an interface with a link to a switch but another instance did..???

Then I can ping to the interface from a loopback interface on my PC but the ASA fails to ping the same loopback interface...????

Is there anyone out there that has managed to get this ASA version working "fully" on GNS3..??????




Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO