It is currently Sat Apr 20, 2019 2:29 pm


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: ASA ping issue
PostPosted: Thu Dec 29, 2011 12:18 am 
Offline

Joined: Fri Jun 04, 2010 4:45 pm
Posts: 16
Location: San Diego
Hello,

Are there some additional steps in the installation/configuration of GNS3 qemu/ASA to get pings to work? I have an ASA and 3640 directly connected. Both interfaces are up/up with packets output but nothing input.

Help would be appreciated.

Thanks,
Greg


R1#sh int f0/0
FastEthernet0/0 is up, line protocol is up
Hardware is AmdFE, address is cc00.0b9d.0000 (bia cc00.0b9d.0000)
Internet address is 1.0.0.2/8
MTU 1500 bytes, BW 100000 Kbit/sec, DLY 100 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
Full-duplex, 100Mb/s, 100BaseTX/FX
ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00
Last input never, output 00:00:05, output hang never
Last clearing of "show interface" counters never
Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: fifo
Output queue: 0/40 (size/max)
5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
0 packets input, 0 bytes
Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored
0 watchdog
0 input packets with dribble condition detected
72 packets output, 7665 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 1 interface resets
0 unknown protocol drops
0 babbles, 0 late collision, 0 deferred
0 lost carrier, 0 no carrier
0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
R1#

ciscoasa# sh int e0/1
Interface Ethernet0/1 "inside", is up, line protocol is up
Hardware is linaeth, BW 10000 Mbps, DLY 10 usec
Auto-Duplex(Full-duplex), (100 Mbps)
Media-type configured as RJ45 connector
MAC address 00ab.cd92.5201, MTU 1500
IP address 1.0.0.1, subnet mask 255.0.0.0
0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer
Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants
0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort
0 L2 decode drops
0 packets output, 64 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets
0 babbles, 0 late collisions, 0 deferred
0 lost carrier, 0 no carrier
input queue (curr/max packets): hardware (128/128) software (0/0)
output queue (curr/max packets): hardware (0/0) software (0/1)
Traffic Statistics for "inside":
0 packets input, 0 bytes
16 packets output, 448 bytes
0 packets dropped
1 minute input rate 0 pkts/sec, 0 bytes/sec
1 minute output rate 0 pkts/sec, 0 bytes/sec
1 minute drop rate, 0 pkts/sec
5 minute input rate 0 pkts/sec, 0 bytes/sec
5 minute output rate 0 pkts/sec, 1 bytes/sec
5 minute drop rate, 0 pkts/sec
ciscoasa#

for qemu I used the following: http://blog.gns3.net/2009/12/how-to-emulate-cisco-asa/
...and GNS3 0.7.4 from the software manager in ubuntu...




Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA ping issue
PostPosted: Fri Dec 30, 2011 11:13 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 04, 2010 4:45 pm
Posts: 16
Location: San Diego
Can anyone verify that they have been able to get pings working from/to an ASA in GNS3 running on linux.
I'd like to know the details of installation/configuration so I can see what I might have missed.
Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ASA ping issue
PostPosted: Mon Jan 02, 2012 5:50 am 
Offline

Joined: Fri Jun 04, 2010 4:45 pm
Posts: 16
Location: San Diego
Cross post to "Patches for Qemu" http://forum.gns3.net/topic3224-30.html?sid=06ecd6ac3506ca1dbba514468cca8956 hoping to get some input here.




Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO