It is currently Sat Sep 21, 2019 2:57 am


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 10:33 am 
Offline

Joined: Wed Apr 27, 2011 8:40 pm
Posts: 50
benjamin wrote:
salkindnul wrote:
For me it happens every time since upgrading to 0.8.2 final, as far as I can remember.

My qemu work dir is "C:\Users\<username>\AppData\Local\Temp" and I do not want my ..\ASA1\FLASH to go there.
Creating a second project with a ASA1 will use/over write the first FLASH.

I want it to be created in the general project diretory specified under General tab i.e. for me
C:\Users\<username>\Documents\GNS\<projectname>\working\ASA1\FLASH
as it always have been working.


Ok, here is what happens and should happen:

1- Working directory is just that, a working directory and should be temporary storage
2- Save project as (+save nvrams and virtual hard drives checkbox), will copy the FLASH and SWAP to the project directory

You were used to expect GNS3 to use the project directory to store everything, but this might not be true for everyone. Also, this way you can choose when to write down the current state of the project.

One problem might arise when dealing with multiples projects at the same time, and I admit this is not handled yet but it is very trivial to fix and will not change anything about the issue being discussed here.

Now, I've noticed some bugs when saving the project, in some situations the flash/swap files will not be copied. There are some inconsistencies that need an urgent fix. I know that changing one's habit can be frustrating, so let me know what you think about all this.

@denzo: this is rather unexpected, could you please try to make your topology simpler? You seem to use VBOX + Qemu + Dynamips, I'd like to know if this problem is only related to Qemu for you. Also, does this happen when you try to start the devices? I'll look into it, but you'll save me some precious time if you can tell me how to reproduce that in a simple way.

if i enable qemu option "use qemu manager when importing" asa use flash created in projects folder, when disabled, flash from qemu folder is used




Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 7:38 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 24, 2012 7:08 pm
Posts: 2
On OS X Lion, every time I try to add a Virtualbox guest, I get the same error: "212-Failed to load vboxapi, pleas check your VirtualBox installation". The error is the same before and after "mv /Applications/GNS3.app/Contents/Resources/VBoxPython2_7.so /Applications/VirtualBox.app/Contents/MacOS/".

Are there some other dependencies or versions required?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Mon Mar 26, 2012 6:39 am 
Offline

Joined: Sun Apr 25, 2010 4:57 pm
Posts: 214
why in option/preferences I cannot change VBOX NIC to "1" ???

That was possible in previous version.

How I can make this change?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Mon Mar 26, 2012 9:49 am 
Offline

Joined: Mon Oct 13, 2008 2:28 pm
Posts: 36
>>>> if i enable qemu option "use qemu manager when importing" asa use flash created in projects folder, when disabled, flash from qemu folder is used


I can not get it working by enabling "use qemu manager when importing"

Niklas


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Wed Mar 28, 2012 7:02 am 
Offline

Joined: Sun Apr 25, 2010 4:57 pm
Posts: 214
Would be nice If you can add VPC button on GNS icon desk.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 9:59 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 18, 2010 7:56 pm
Posts: 9
Tested on Ubuntu:

GNS3 0.8.2 release with qemu 0.11.0 + patch - Work
GNS3 0.8.2 release with qemu 0.13.0 + patch - Don't work (it say that "You are running al old and Unpatched of qemu, wich won't work")
GNS3-0.8.1-src-vbox-2011-07-29 release with qemu 0.13.0 + patch (the same qemu version i use for GNS3 0.8.2 in the line above)- Work

GNS3 0.8.2 release with qemu 0.14.0 + patch - Don't work (it say that "You are running al old and Unpatched of qemu, wich won't work")
GNS3-0.8.1-src-vbox-2011-07-29 release with qemu 0.14.0 + patch (the same qemu version i use for GNS3 0.8.2 in the line above)- Work

GNS3 0.8.2 release at least for me only work with qemu 0.11.0 + patch.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 6:34 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sat Oct 11, 2008 1:41 pm
Posts: 2668
Location: Canada
Hi Manuel,

Thanks for the report, if this is confirmed we will release a corrective release soon.

_________________
Jeremy, GNS3 Programmer & Benevolent Dictator for Life.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 2:39 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 10, 2008 10:31 am
Posts: 555
Location: Slovakia
Hi,
Quote:
GNS3 0.8.2 release with qemu 0.14.0 + patch - Don't work (it say that "You are running al old and Unpatched of qemu, wich won't work")


Yes, I've noticed it. It's a little bit confusing as I use patched Qemu 0.14.1 and everything works ok ;-)

_________________
Brezular

All my tutorials can be found here:
http://brezular.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 10:01 am 
Offline

Joined: Thu Nov 17, 2011 5:50 am
Posts: 68
I think the best way is to compile the last version of qemu from git.
It doesn't need any patch applied and has UDP tunnels and multicast support enabled


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GNS3 0.8.2 released
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 4:01 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 04, 2012 3:21 pm
Posts: 7
cioby23 wrote:
I think the best way is to compile the last version of qemu from git.
It doesn't need any patch applied and has UDP tunnels and multicast support enabled


I tried to follow your suggestion :compile from git clone;
but qemu-system-i386 on almost any image ,including iso (I used Brezular microcore.img ,also openwrt.img...) gives this error :

qemu: PC system firmware (pflash) must be a multiple of 0x1000

(while the same image runs of course with standard qemu -udp_patched or not - )

Could you help with some hints ?-------------

4apr2012:
Oh I am sorry ! I did wrongly the path to pxe-e1000 with -L !!!!


In fact everything works just fine using simple socket connection as suggested by Benjamin (qemu_mailing_archive)
./qemu-system-i386 -netdev socket,id=gns3,udp=127.0.0.1:4243,localaddr=127.0.0.1:4242 -device e1000,netdev=gns3 /opt/GNS3/IOS/openwrt-R1 -L pc-bios/

./qemu-system-i386 -netdev socket,id=gns3,udp=127.0.0.1:4242,localaddr=127.0.0.1:4243 -device e1000,netdev=gns3 /opt/GNS3/IOS/openwrt-R2 -L pc-bios

pinging each other udp enabled in fact !
still to try with ssh on udp_tunnel ,then in gns3 with clouds ! But I suspect
...no major problem...ahem !, ahem!
having this "mainstream-qemu" working as smoothly as GNS3-0.7.3 and qemu-0.11olive will be another story ; the syntaxic qemu_netOption are different for version_0.1x and the not yet released
1.0x !!!!
thank you,for the suggestion




Last edited by wangji on Thu Apr 05, 2012 4:50 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO