It is currently Fri Aug 01, 2014 11:50 am


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Unable to connect (seemingly) to external hypervisor (vista)
PostPosted: Wed Mar 11, 2009 1:02 pm 
Hi all

Ive been following the great guide by brainbump:

http://www.brainbump.net/2008/08/how-to ... s-in-gns3/

My primary/local machine is a macbook pro.
I want to connect to an external hypervisor running vista.
However when I drag a router in GNS3 and select the IOS image for the external hypervisor eventually I get:

Timer out communicating with dynamips server...

Now, the dynamips server is started on the vista machine.
I thought that maybe it was a C:\ permission issue, so moved dynamips to the D:\ but no change.

Checking netstat -a in cmd prompt on Vista I DO see that a tcp session is established to tcp port 7200, and have verified this with:

telnet <vista host ip> 7200 (from terminal on my macbook pro)

and I do get a connection.

So this indicates that communication between the macbook and vista pc is OK from a TCP session perspective, so maybe its an issue with maybe a permission rights issue in not being able to access the IOS image in Vista?
I do have the IOS image under the D:\ also...

Not sure how to get this working, other than installing ubuntu, and trying the whole process again.

Anyone else been able to connect to a Vista external hypervisor who can shed some light on this?

Cheers.




Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO