GNS3
http://forum.gns3.net/

idle pc calculation
http://forum.gns3.net/topic11440.html
Page 1 of 1

Author:  ant [ Sun Aug 03, 2014 1:01 am ]
Post subject:  idle pc calculation

installed gns3 no problem, go through the dynamips test just fine, however when i try to load ios images the idle pc calculation always fails, and routers are not opening and things are very buggy, i've watched setup videos, followed instructions on the website, even downloaded an older version(0.8.6). I was reading this is the best simulator, and i'm trying to get away from the limits of packet tracer but i can't get this thing to run properly...

Also tried on my two computers, my lenovo laptop and my custom built desktop, both windows 7, i can post system stats if necessary. any help would be appreciated

Author:  abort [ Mon Aug 04, 2014 9:21 am ]
Post subject:  Re: idle pc calculation

Are you absolutely sure you're trying to run SUPPORTED IOS images?
Please note, that GNS3 CAN NOT emulate switches - just some routers can be emulated...

Author:  poxximus [ Mon Aug 04, 2014 10:04 am ]
Post subject:  Re: idle pc calculation

Hi Ant,

Did you allocate the correct amount of memory to your router before the idle PC calculation?
ie, for a 3725 router, you should allocate 256 MB memory. Not more, not less or the idle PC calculation might fail.

Author:  borborah2803 [ Sat Nov 01, 2014 2:25 pm ]
Post subject:  Re: idle pc calculation

Hi everybody i am having the same issue . My cpu usuage has become very high after installing the new GNS3 . In the previous gns3 it never went more then 7 or 8 % . But in gns3 1.1 my cpu usuage has become more then 70 % . I dont know what to do ? Pease check

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/