GNS3
http://forum.gns3.net/

GNS3 1.0 beta 2 + VBOX - Could not connect to 192.168.1.56
http://forum.gns3.net/topic12048.html
Page 1 of 1

Author:  AnthonIvanov [ Tue Sep 16, 2014 9:22 pm ]
Post subject:  GNS3 1.0 beta 2 + VBOX - Could not connect to 192.168.1.56

While connecting to any local server in Preferences>GNS3 Server>Local Servers>Host Binding (127.0.0.1 or 192.168.56.1) there is always WinError 10061!

Any ideas?

Thank you in advance!

Attachments:
10061.png
10061.png [ 7.04 KiB | Viewed 2875 times ]

Author:  AnthonIvanov [ Wed Sep 17, 2014 3:52 am ]
Post subject:  Re: GNS3 1.0 beta 2 + VBOX - Could not connect to 192.168.1.

The problem was solved by uninstalling GNS3 0.8.6 which existed alongside.

Author:  claydon_dan [ Wed Sep 17, 2014 8:56 am ]
Post subject:  Re: GNS3 1.0 beta 2 + VBOX - Could not connect to 192.168.1.

AnthonIvanov wrote:
The problem was solved by uninstalling GNS3 0.8.6 which existed alongside.


Note: Whilst this appears to have solved the issue, I'm not sure this is the cause. GNS3 0.8.6 and GNS v1 are completely different, so unless you're trying to run both at the same time there shouldn't be an issue

Author:  chika [ Thu Sep 18, 2014 11:25 am ]
Post subject:  GNS3 1.0 beta 2 Unable to start the VM (failed at 20%)

This is the output of the VM when I run my GNS3;


Server error [-3200] from 192.168.56.1:8000: VM7_1: Unable to start the VM (failed at 20%)

How do I solve this problem.

Author:  ZappaPhan [ Thu Sep 25, 2014 6:16 pm ]
Post subject:  Re: GNS3 1.0 beta 2 + VBOX - Could not connect to 192.168.1.

I encountered this error as well. I noticed that my computers routing table did not have a route to 192.168.1.56. I turned off automatic private IP addresses on the virtual network adapter created by VBOX. This seemed to resolve the problem. I also noticed that the virtual adapter had the same IP address as the virtual box. So that was another issue I had as well.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/