GNS3
http://forum.gns3.net/

BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######
http://forum.gns3.net/topic4433.html
Page 1 of 1

Author:  jorbe [ Mon Dec 26, 2011 5:33 pm ]
Post subject:  BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

I observered that when we connect cloud to a router through a ethernet switch it doesn't work as the switch starts learning the wrong mac address.

Please provide the workaround for this.

Author:  Technologov [ Tue Dec 27, 2011 2:48 pm ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

draw topology and post here.

Author:  jorbe [ Tue Dec 27, 2011 4:19 pm ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

Topology is attached for your reference.

Attachments:
topology.jpg
topology.jpg [ 14.51 KiB | Viewed 4298 times ]

Author:  jorbe [ Mon Jan 02, 2012 10:06 am ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

When I use a Ethernet Switch, mac address table gets populated with MAC address and wrong ports. I tried clearing the table however same thing is happening again and again.

Does anyone has the solution for this problem?

Author:  grossmj [ Fri Jan 13, 2012 7:33 am ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

Hi,

I don't see what's wrong with your topology. Please, can you give me a complete and reproducible example for how to get your issue?

Also, are you on Windows?

I did a quick test and every was fine. (see screenshot).

Thanks,

Attachments:
ETHSW_MAC_ADDR_TEST.png
ETHSW_MAC_ADDR_TEST.png [ 153.73 KiB | Viewed 4204 times ]

Author:  jorbe [ Fri Jan 13, 2012 12:24 pm ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

Hi,

Thanks for the response. In my case switch is learning all the mac on a single port. Snapshot for the same in enclosed. I have seen few other facing the similar problem. Issue seems to be only with the switch as if we connect the router directly to the cloud it works perfectly fine.

Regards,
Jorbe

Attachments:
error.jpg
error.jpg [ 139.15 KiB | Viewed 4199 times ]

Author:  grossmj [ Sat Jan 14, 2012 12:35 am ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

Quote:
Hi,

Thanks for the response. In my case switch is learning all the mac on a single port. Snapshot for the same in enclosed. I have seen few other facing the similar problem. Issue seems to be only with the switch as if we connect the router directly to the cloud it works perfectly fine.

Regards,
Jorbe


I tested with a Loopback interface and physical interface, both with IP addresses configured. I could ping between the routers and the interface, I tried everything but no issue. To what interface do you bind the virtual switch, what is the model of your NIC?

Maybe you can capture on your NIC using Wireshark to see what really going on ... I cannot fix anything if I cannot get the issue myself.

Thanks,

Author:  FahimSahib [ Wed Jul 04, 2012 6:40 pm ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

I am also facing the same problem. Does anybody have solution to this problem?

Author:  rhugh [ Fri Nov 23, 2012 6:27 pm ]
Post subject:  Re: BUG #### Ethernet Switch learns wrong MAC Address######

I did some testing and found that the issue only happens in Windows 7. When I use the same set up in Windows XP, it works as it's supposed to.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/