GNS3
http://forum.gns3.net/

CCP doesnt discover C7200 Router
http://forum.gns3.net/topic7759-10.html
Page 2 of 2

Author:  nickbeee [ Fri Nov 29, 2013 3:26 pm ]
Post subject:  Re: CCP doesnt discover C7200 Router

Can you post your topology.net? (Type show run in the GNS3 console). I'm curious to know why it works with a 3725 but not with a 7200. I'd like to see how you have your router configured to see if I can replicate it here.

Here's my topology.
Code:
=> show run
autostart = False
[127.0.0.1:7200]
    workingdir = D:\GNS3-Common\Projects\C7200 CCP test\working
    udp = 10001
    [[7200]]
        image = D:\GNS3-Common\Images\c7200-adventerprisek9-mz.151-4.M.image
        ram = 512
        idlepc = 0x606097a4
        sparsemem = True
        ghostios = True
    [[ETHSW SW1]]
        1 = access 1 R1 f0/0
        2 = access 1 nio_gen_eth:\device\npf_{afb07db4-ee8c-459c-873a-7006ad7e6bf7}
        3 = access 1 R2 f0/0
    [[ROUTER R1]]
        ghostios = False
        console = 2102
        aux = 2502
        cnfg = D:\GNS3-Common\Projects\C7200 CCP test\configs\R1.cfg
        slot0 = C7200-IO-2FE
        f0/0 = SW1 1
        slot1 = PA-4T+
        s1/0 = R2 s1/0
[127.0.0.1:7201]
    workingdir = D:\GNS3-Common\Projects\C7200 CCP test\working
    udp = 10101
    [[7200]]
        image = D:\GNS3-Common\Images\c7200-adventerprisek9-mz.151-4.M.image
        ram = 512
        idlepc = 0x606097a4
        sparsemem = True
        ghostios = True
    [[ROUTER R2]]
        ghostios = False
        console = 2103
        aux = 2503
        cnfg = D:\GNS3-Common\Projects\C7200 CCP test\configs\R2.cfg
        slot0 = C7200-IO-2FE
        f0/0 = SW1 3
        slot1 = PA-4T+
        s1/0 = R1 s1/0
=>

Author:  arunchid [ Tue Dec 03, 2013 8:16 pm ]
Post subject:  Re: CCP doesnt discover C7200 Router

This is the topology

sh run
Building configuration...

Current configuration : 2062 bytes
!
upgrade fpd auto
version 12.4
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
service password-encryption
!
hostname core
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
logging message-counter syslog
logging buffered 51200 warnings
logging console critical
enable secret 5 $1$1lNQ$euZVYZ1VrcSWcUklfyGoP0
!
aaa new-model
!
!
aaa authentication login default local
aaa authorization exec default local
aaa accounting exec default none
!
!
aaa session-id common
ip source-route
no ip icmp rate-limit unreachable
ip cef
!
!
!
!
no ip domain lookup
no ipv6 cef
!
multilink bundle-name authenticated
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
crypto pki trustpoint TP-self-signed-4279256517
enrollment selfsigned
subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-4279256517
revocation-check none
rsakeypair TP-self-signed-4279256517
!
!
username admin privilege 15 secret 5 $1$zBPo$LRVifOGpmNwkvzzPQksly0
archive
log config
hidekeys
!
!
!
!
!
ip tcp synwait-time 5
!
!
!
!
interface Loopback1
ip address 192.168.0.10 255.255.255.0
!
interface FastEthernet0/0
description $FW_INSIDE$
ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/1
no ip address
shutdown
duplex auto
speed auto
!
ip forward-protocol nd
no ip http server
ip http authentication local
ip http secure-server
ip http timeout-policy idle 30 life 86400 requests 86400
!
!
!
logging alarm informational
logging trap debugging
!
!
!
!
!
!
!
control-plane
!
!
!
!
!
!
!
gatekeeper
shutdown
!
banner login ^CC**********************Authorised Access Only**********************^C
alias exec src sh running-config
alias exec sru show running-config
alias exec sis show interface staus
alias exec srb show running-config | b
alias exec sri show running-config | i
alias exec srint show running interface
!
line con 0
exec-timeout 0 0
privilege level 15
logging synchronous
stopbits 1
line aux 0
exec-timeout 0 0
privilege level 15
logging synchronous
stopbits 1
line vty 0 4
logging synchronous
login authentication local
transport input all
!
end

Attachments:
topology.net [1.57 KiB]
Downloaded 208 times

Author:  nickbeee [ Tue Dec 03, 2013 9:00 pm ]
Post subject:  Re: CCP doesnt discover C7200 Router

Thanks for posting.

I looked at your topology.net file and the 7200 is not connected to anything. Your cloud connection goes to CoreRouter f0/0.

If you connect your cloud to f0/0 on the 7200, have you configured the loopback on your host for a static ip address in the range 10.10.10.2 -> 10.10.10.254? You would normally see a (real) router that comes pre-configured with CCP have a dhcp server running and your PC would get and address assigned.
Code:
ip dhcp pool NET_10
network 10.10.10.0 255.255.255.0
default-router 10.10.10.1
!


You may also need aaa authorization exec default local on your vty lines. Can you telnet or ssh in to the router and get a # prompt?

Author:  arunchid [ Tue Dec 03, 2013 11:11 pm ]
Post subject:  Re: CCP doesnt discover C7200 Router

Hi,

As the C7200 didnt discover I just left it in the topology with the config and used the 3700 series. Yes I have connected a Ip address for the Loopback interface on the Laptop (10.10.10.2 which I can ping from the c7200 router when I connected the loop interface to the router.


I havent tried to telnet or ssh from the laptop itself.

Author:  nickbeee [ Wed Dec 04, 2013 12:09 am ]
Post subject:  Re: CCP doesnt discover C7200 Router

Which 7200 ios version and how much memory? If it's a 12.4T ios you should start with 256MB.

Author:  arunchid [ Wed Dec 04, 2013 11:22 pm ]
Post subject:  Re: CCP doesnt discover C7200 Router

Hurray!!!!

It has finally discovered after configuring everything from scratch. But this time when I click on configure I just see the egg timer and get
an internal error has occurred. Cisco CP will shutdown.

Restart Cisco CP and discover the devices again.

If this problem persists, contact the Cisco Technical Assistance Center at http://www.cisco.com/en/US/support/index.html.
:( Have turned firewall (and anti-virus) off just in case.,


Yes it 12.4 T with 256 Mb RAM.



Any other suggestion?

Attachments:
topology.net [749 Bytes]
Downloaded 215 times

Page 2 of 2 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/