GNS3
http://forum.gns3.net/

Problem in Starting 7200 series router
http://forum.gns3.net/topic2653.html
Page 1 of 1

Author:  pankajj [ Wed Oct 06, 2010 2:47 pm ]
Post subject:  Problem in Starting 7200 series router

Hello friends

I'm a newbie trying to use GNS3 on Ubuntu 10.04 for my CCNA Lab preperations. I'm facing problem in starting the 7200 series router in GNS3.
When I start the router the following error appears on console:

Trying 127.0.0.1...
Connected to 127.0.0.1.
Escape character is '^]'.
Connected to Dynamips VM "R2" (ID 1, type c7200) - Console port
###########################################################################
[OK]
%%Unknown CPU card type
ROM: reload requested...


I'm using c7200-jk2o3s-mz.121-27b.bin image for my lab. I googled for solution and try to use c7200-jk2o3s-mz.121-27b.image file, but still no success.

Please suggest me some solution.

Author:  rednectar [ Thu Oct 07, 2010 6:46 pm ]
Post subject:  Re: Problem in Starting 7200 series router

It is certainly best if you uncompress your image first - you say that you "try to use c7200-jk2o3s-mz.121-27b.image file" - so I'm not sure if you mean that you uncompressed the file first or not. Did you follw the instructions given in the Quick Start Guide?

If you HAVE followed those instructions, then i suggest you try a different IOS.

Author:  tlehm [ Sun Jan 09, 2011 12:37 pm ]
Post subject:  Re: Problem in Starting 7200 series router

Test different npe. (configure/R/npe)
Begin with npe-150.

regards Torsten

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/