GNS3
http://forum.gns3.net/

Telnet/ console dbus error. GNS3 V1
http://forum.gns3.net/topic12562.html
Page 1 of 1

Author:  Abiz [ Tue Oct 21, 2014 11:16 am ]
Post subject:  Telnet/ console dbus error. GNS3 V1

I have tried Ubuntu 14.04, debian Jessie x86 and now Mint 17 . This console issue only happens with virtualbox and qemu when trying to emulate the XRv.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------GNS3 management console. Running GNS3 Early Release (ER) version 1.0.dev1 on Linux (32-bit).
Copyright (c) 2006-2014 GNS3 Technologies.

output below from mint 17.
================================================================================================================================
[I 141021 12:03:49 qemu_vm:212] XRv1: updating hda_disk_image from '' to '/root/GNS3/images/QEMU/iosxrv-demo-5.2.0.vmdk'
[I 141021 12:03:49 qemu_vm:229] QEMU VM XRv1 has been created
Formatting '/tmp/gns3-57t380lk-files/qemu/vm-1/hda_disk.qcow2', fmt=qcow2 size=3221225472 backing_file='/root/GNS3/images/QEMU/iosxrv-demo-5.2.0.vmdk' encryption=off cluster_size=65536 lazy_refcounts=off
[I 141021 12:03:51 qemu_vm:710] /usr/bin/qemu-img returned with 0
[I 141021 12:03:51 qemu_vm:538] starting QEMU: ['/usr/bin/qemu-system-x86_64', '-name', 'XRv1', '-m', '3004', '-hda', '/tmp/gns3-57t380lk-files/qemu/vm-1/hda_disk.qcow2', '-serial', 'telnet:127.0.0.1:5001,server,nowait', '-device', 'e1000,mac=00:00:ab:18:cc:00,netdev=gns3-0', '-netdev', 'user,id=gns3-0']
[I 141021 12:03:51 qemu_vm:540] logging to /tmp/gns3-57t380lk-files/qemu/vm-1/qemu.log
[I 141021 12:03:51 qemu_vm:546] QEMU VM instance 1 started PID=5739
[I 141021 12:03:51 qemu_vm:261] XRv1 has started
[I 141021 12:04:00 telnet_console:47] starting telnet console "roxterm -n XRv1 --tab -e telnet 127.0.0.1 5001"

** (roxterm:5741): CRITICAL **: Error connecting to dbus: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

** (roxterm:5741): CRITICAL **: optsdbus_listen_for_opt_signals: assertion 'rtdbus_ok' failed

** (roxterm:5741): CRITICAL **: optsdbus_listen_for_stuff_changed_signals: assertion 'rtdbus_ok' failed

** (roxterm:5741): CRITICAL **: optsdbus_listen_for_set_profile_signals: assertion 'rtdbus_ok' failed

** (roxterm:5741): CRITICAL **: optsdbus_listen_for_set_colour_scheme_signals: assertion 'rtdbus_ok' failed

** (roxterm:5741): CRITICAL **: optsdbus_listen_for_set_shortcut_scheme_signals: assertion 'rtdbus_ok' failed

** (roxterm:5741): WARNING **: Failed to connect to session manager: None of the authentication protocols specified are supported

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/