GNS3
http://forum.gns3.net/

License problem for IOU
http://forum.gns3.net/topic8994.html
Page 1 of 2

Author:  bijayswain [ Wed Apr 02, 2014 10:49 am ]
Post subject:  License problem for IOU

I am using keygen file to create license.uploaded the keygen.py file to same location using web browser. while runnning the keygen .py getting line2 syntax error.

command using = python3 keygen.py

Can anyone tell how to run the keygen.py and why it shows syntax error.

Author:  nella [ Wed Apr 02, 2014 11:20 am ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

In Python3, print in now a function. Meaning you should have something like this print () not "" as it was in the earlier versions of Python.
i.e. print "*********************************************************************" becomes
print ("*********************************************************************")

Author:  bijayswain [ Wed Apr 02, 2014 11:42 am ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

Thanks will try it.

Can you tell the whole procedure to get the license no.
I have the required files.

Author:  niravdave0192 [ Wed Apr 02, 2014 6:25 pm ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

Hey guys,

I faced the same problem that you'all are facing. First of all let me tell you that IOU is available only to the Cisco Employees. So if you're not the one you can't use it. But that's not the case.! You can get you own IOU license if you have a blank VM with Linux installed. Web IOU will also do.
Just follow the steps:
1. Change the hostname and hostid in the new VM.
2. Change hostname with gns3-iouvm
type command as
hostname gns3-iouvm
now type command hostid, you should be able to see 00000000 ( 8 0's )

3. There is python crack which is available on net ( I am attaching the file )
4. Copy the CiscoIOUKeygen.py to your new VM using WinSCP.
5. Execute the file as per the link
http://vmgeeks.wordpress.com/2012/07/21 ... ware-esxi/
6. Once thy python file has been executed you will be able to see your own license.

Need any help feel free to ask.

Regards,

Nirav Dave.

Attachments:
CiscoIOUKeygen.py [1014 Bytes]
Downloaded 4214 times

Author:  astroboy589 [ Wed Apr 02, 2014 8:06 pm ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

nella wrote:
In Python3, print in now a function. Meaning you should have something like this print () not "" as it was in the earlier versions of Python.
i.e. print "*********************************************************************" becomes
print ("*********************************************************************")



I'd recommend running the keygen.py file using python 2.7 and not version 3.... as thats what works for me.

if you need to change the hostid, you can use this shell script to set a value you like...

http://fazlearefin.blogspot.com.au/2013 ... hosts.html

If you need, to make a copy of the keygen.py file and then statical set your hostid and hostname variables in the file and run it.

Author:  claydon_dan [ Tue Apr 15, 2014 11:07 am ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

I have managed to port the script to be compatible with both python 2.7 and python3.

I have compared the output from the amended script and the original... both generate the same for me!

Attachments:
CiscoIOUKeygen.py [1.03 KiB]
Downloaded 11747 times

Author:  TheEd1tor [ Wed Apr 23, 2014 8:04 pm ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

sudo python2.7 keygen.py

Works for me.

Bruce

Author:  aprisma [ Wed Jun 04, 2014 7:38 pm ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

Hello,
where do you put in the sudo python ......

My IOU VM dont even understand the sudo command.

thanx in advance.
cheers,

Author:  claydon_dan [ Wed Jun 04, 2014 7:43 pm ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

You shouldn't need sudo to run the script... It does othing that would require root privileges

Author:  aprisma [ Wed Jun 04, 2014 7:47 pm ]
Post subject:  Re: License problem for IOU

thanx.

ok so I put the script on a directory in my vm iou that I downloaded here.

And what is the command then to execute that script?
Do I have to edit the script - so put in the Host-ID and Name?

thanx a lot,
cheers,

Page 1 of 2 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/